Esittely

Heinäkuussa 2009 ©Veera

Koirien hihnan päästä ja kotisivujen takaa löytyy 31-vuotias siilinjärveläinen, Sanna. Lapsesta saakka olin erittäin kiinnostunut eläimistä ja halusin omaa koiraa. Vuonna 1998 perheeseemme muutti kreikankilpikonna ja muutama vuosi sen jälkeen, 2001 keväällä, koitti viimein se päivä kun meille tuli koira! Lapsena haaveilin siperianhuskysta, mutta huskya ei tullut, vaan tuli 2-vuotias kodinvaihtaja Kerttu ja suomenlapinkoirat. Sille polulle lähdin ja sillä tiellä olen edelleen. Lapinkoirat veivät täysin mukanaan. Aivan ensi kosketus lapinkoiriin Kerttu ei ollut, vaan rotu oli tuttu jo kaverini lapinkoirien myötä. Kertun kanssa tutustuin koiramaailmaan ja erilaisiin harrastuksiin. Vuonna 2007 tuli sitten Helka, ensimmäinen rekisteröity lapinkoirani. Helkan jälkeen tulivat Oili 2010, Raija 2013 ja Hilda jäi Oilin pentueesta osaomistukseen siskoni kanssa 2015. Nykyisin luonani asuvat Oili ja Raija. Helka ja Hilda asuvat vanhempieni luona Siilinjärvellä.

Koulutus ja työt

Kirjoitin ylioppilaaksi Siilinjärven lukiosta keväällä 2007 ja samana syksynä toteutui monen vuoden aikainen unelmani ja pääsin opiskelemaan kennelalaa Kannukseen. Kannuksessa asustelin sen pohjalta kolmisen vuotta elämästäni Helkan kanssa. Kevällä 2010 valmistuin sitten eläintenhoitajaksi Keski-Pohjanmaan Maaseutuopistolta Kannuksesta, koiriin erikoistuen. Elämä Kannuksessa jätti jälkeensä ihania muistoja ja ystäviä sekä vahvisti haluani työskennellä koirien ja eläinten kanssa jatkossakin. Valmistumisen jälkeen tein lähemmäs vuoden ajan töitä pesulassa ja marraskuussa 2011 aloitin klinikkaeläintenhoitajan opinnot Paimiossa Ammattiopisto Liviassa. Vuoden verran asuttiin Oilin kanssa Paimiossa opiskellen. Tällä hetkellä tosin työskentelen kaupan alan työtehtävissä, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kurssit ja pätevyydet

Olen suorittanut kasvattajakurssin helmikuussa 2006 ja kehätoimitsijakurssin 2013. Kannuksessa suoritin myös koetoimitsijakurssin ja siihen tottelevaisuusosan. Tokon koulutusohjaajakurssin olen myös harjoitteluita myöten suorittanut, mutta lopullista pätevyyttä ei siihen tullut kuitenkaan anottua. Kannuksen Koiruudet -koirakerhossa toimin opiskelujen aikana vuoden ajan rahastonhoitajan tehtävissä ja noin 8 vuotta toimin Pohjois-Savon kennelpiirin nuorisojaostossa milloin missäkin virassa. Olen Suomen Kennelliiton ja Lappalaiskoirat ry:n jäsen.

Harrastukset

Harrastuksiini kuuluu tällä hetkellä pääasiassa vain koirien kanssa lenkkeily ja arjen askareet. Valokuvaan(ottamiani kuvia löytyy kuvat.fistä ja Picasasta) ja piirrän/maalaan myös välillä.

Kennel Miskajasmin

Helmikuussa 2014 minut hyväksyttiin Anna-Maijan ohella Miskajasmin-kennelnimen haltijaksi. Lähitulevaisuudessa Miskajasmineita syntyy varmasti pääasiassa Maavedellä, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa myös minä voin kantaa korteni kekoon tässä asiassa.

 

Sanna / parviasa(at)gmail.com

 

 

Kaikki sivujen materiaali © Sanna Parviainen, ellei toisin mainita.
Suomenlapinkoirat Helka, Oili, Raija ja Hilda